Analýza síly testu - Král, Ondřej (2014)
Tato práce se zabývá problematikou spojenou s velikosti síly testu. Uvádí do tématu testování hypotéz, se kterým problematika úzce souvisí. Mým cílem je odhalit vliv změny parametrů na velikost síly testu. Pomocí aplikace na příkladech práce graficky zobrazuje rozdíly, které nastávají při změnách parametrů. Výsledky ukazují, jak je síla testu ovlivněna chybou prvního druhu, chybou druhého druhu, počtem pozorování, stanovením alternativní hypotézy nebo velikostí efektu. Práce dále pojednává o možnostech měření velikosti efektu. Na závěr jsou všechny vysvětlené teorie otestovány na příkladu, který ilustruje velikosti, jakých se změnou parametru docílí.