Statistické metody v R - Jiráň, Robin (2014)
Tato práce se zabývá nejdůležitějšími statistickými metodami, způsoby výpočtů a syntaxí v prostředí statistického programu R. Obsahem úvodních částí bakalářské práce je vytvoření stručného teoretického základu k hlavním kapitolám praktické části. Dále je vysvětleno samotné využití programu R k výpočtům statistických úloh. Představeny jsou jednotlivé součásti zápisu funkcí v programu R a popis důležitých argumentů, předvedení náhledů výstupů, a to jak textových tak grafických.