Aplikácia menového výboru v Hongkongu - Baroniak, Jozef; Koderová, Jitka; Kováč, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Táto bakalárska práca sa zaoberá charakteristikou menového výboru a jeho aplikácie na Hongkong. Jej cieľom je opis a zhodnotenie používania menového výboru v tejto krajine a načrtnutie možného vývoja. Práca je rozdelená do troch kapitol. Prvá kapitola je zameraná na definíciu ortodoxného a moderného menového výboru. Druhá kapitola sa venuje vývoju menových systémov v Hongkongu až po súčasnosť, kedy táto krajina používa menový výbor s naviazaním na americký dolár. Obsahom tejto kapitoly je aj opis a fungovanie systému so zameraním na jeho základné charakteristiky v rámci menovej politiky a bankovníctva. Posledná kapitola je zameraná na zhodnotenie používania menovej rady na základe makroekonomických ukazovateľov so zameraním na HDP, infláciu, zahraničný obchod, platobnú bilanciu a načrtnutie možného vývoja používania menového výboru v budúcnosti.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses