Zdanění příjmů sportovců - Pacholík, Václav; Slintáková, Barbora; Kozubíková, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato diplomová práce se zabývá zdaněním profesionálních fotbalistů v České republice. Příjmy profesionálních fotbalistů jsou zdaňovány podle § 7 ZDP. V práci je rozebráno zdanění rezidentů i nerezidentů. Mezinárodní zdanění je vysvětleno jednak obecně na Modelové smlouvě OECD o zamezení dvojímu zdanění. Dále je pak vysvětlen postup v případě příjmů fotbalisty nerezidenta z pohledu české daňové legislativy. Je zde dále stanovena daňová povinnost vybraných fotbalistů FK Teplice.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses