Analýza výrobního procesu vybraného produktu ve farmaceutickém průmyslu - Pospíšilová, Lucie; Martínez, Felipe; Hykš, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce se zabývá využitím nástrojů štíhlé výroby pro zefektivnění výrobního procesu a následným doporučením. Cílem práce je použití procesních map k identifikaci možných druhů plýtvání. První část práce zahrnuje charakteristiku farmaceutického průmyslu, rozdělení trhu a zařazení společnosti Zentiva Group a.s. V druhé části jsou popsány pojmy štíhlé výroby a analytické procesní nástroje, které jsou použity v praktické části. Procesní nástroje jsou aplikovány na výrobní proces pevných lékových forem se zaměřením na výrobu analgetika Ibalgin. Jedná se hlavně o různé druhy procesních map, které zobrazují tok materiálu, informací a parametry operací. V závěru práce je navrženo doporučení na zlepšení některých úzkých míst, která byla zjištěna pomocí mapování výrobního procesu.
Vedoucí práce: Felipe Martínez
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses