Analýza potenciálu cestovního ruchu na příkladu Orlické přehrady - Milaberská, Lucie; Michlová, Radka; Vochozková, Jacqueline; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou cestovního ruchu a hodnocením předpokladů území pro lokální cestovní ruch a jeho rozvoj. Problematika je prakticky řešena na příkladu Orlické přehrady. Hypotéza předpokládá, že oblast využívá svůj potenciál nedostatečně. To potvrdila provedená situační analýza, SWOT analýza i hodnocení potenciálu cestovního ruchu vlastní metodou založenou na metodě vytvořené RNDr. Janem Bínou. Zjištěno bylo několik kritických oblastí, které brání intenzivnějšímu využití turistické nabídky. Problém zde představuje zejména eutrofizace vodní nádrže a nedostatečná infrastruktura cestovního ruchu. Zvýšení atraktivity oblasti pro turisty představují navržené projekty uvedené v závěru práce.
Vedoucí práce: Radka Michlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses