Vývoj úmrtnosti na novotvary v České republice v letech 1994 až 2012 - Marešová, Jana (2014)
Práce se věnuje problematice novotvarů v České republice, v jednotlivých krajích České republiky a v Evropské unii. Cílem práce je zjistit vývoj úmrtnosti na zhoubné novotvary. Důraz je kladen nejen na všechna nádorová onemocnění, ale i na vybrané diagnózy, které populaci postihují nejčastěji. V závěru práce jsou předneseny změny ve střední délce života po vyloučení zhoubných novotvarů jako příčiny úmrtí