Územní diferenciace plodnosti České republiky - Dlouhá, Karolína; Langhamrová, Jitka, 1958-; Cséfalvaiová, Kornélia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Abstrakt Cílem této práce je popsat a srovnat vývoj ukazatelů plodnosti a potratovosti v čase a zhodnotit územní rozdíly těchto ukazatelů v regionech České republiky. Na základě ukazatelů vymezit tyto regiony do skupin podle podobného vývoje plodnosti a potratovosti. V první části jsou vysvětleny základní pojmy, vymezeny ukazatelé a popsány metody úpravy ukazatelů. V druhé části práce je popsán vývoj ukazatelů úhrnné plodnosti a potratovosti a specifických měr plodnosti a potratovosti od počátku devadesátých let 20. století. Třetí část je věnovaná vymezení území České republiky podle klasifikace NUTS a následné analýze ukazatelů plodnosti a potratovosti v jednotlivých krajích České republiky. Poté jsou kraje rozděleny do několika skupin podle podobného vývoje ukazatelů.
Vedoucí práce: Jitka Langhamrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses