Změny v daních a vývoj daňových příjmů v době ekonomické krize - Nurmatova, Madina; Slintáková, Barbora; Mikušová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Práce se zabývá změnami v oblasti daní a vývojem daňových příjmů státního rozpočtu v době ekonomické krize, v období od roku 2008 do současnosti. V části teoretické je popsána ekonomická krize z pohledu jejího vzniku, vývoje i důsledků na makroekonomické ukazatele v kontextu zemí EU a v České republice. Jsou definovány základní koncepty ekonomických teorií ve vazbě na řešení ekonomických krizí. Praktická část se zabývá rozborem konkrétních opatření v oblasti daňové soustavy a jejich vlivem na ekonomický vývoj, která v dotyčné oblasti ukázala na nenaplnění očekávané stabilizace státního rozpočtu, na to, že zamýšlený efekt snižování daní přímých a zvyšování nepřímých byl naplněn, a v neposlední řadě ověřila skutečnost, že působení diskrečních opatření vlády se nejvýrazněji projevilo v letech 2010-2011 s následným poklesem.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses