Aplikace metod vícekriteriálního rozhodování v Bussiness Intelligence - Doubrava, Jiří (2014)
Podnikové informační systémy jsou velkým zdrojem informací použitelných pro manažerské rozhodování. Ovšem často bývají uloženy ve formě nesrozumitelné pro běžného člověka. Pro podporu manažerského rozhodování na základě informací v těchto systémech byla vyvinuta sada procesů a technologií zvaná Business Intelligence. Svými nástroji umožňuje vytvářet přehledné a srozumitelné analýzy. Na praktickém příkladu je v této práci ukázáno, že nástroje Business Intelligence mohou být velmi snadno použity pro získání vstupních dat pro vícekriteriální hodnocení variant. Metody vícekriteriálního hodnocení variant jsou použity k vyřešení problému společnosti, která je nucena z důvodu finančních ztrát uzavřít některé své pobočky.