Aplikace metod vícekriteriálního rozhodování v Bussiness Intelligence - Doubrava, Jiří; Sekničková, Jana; Kobzareva, Maria; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Podnikové informační systémy jsou velkým zdrojem informací použitelných pro manažerské rozhodování. Ovšem často bývají uloženy ve formě nesrozumitelné pro běžného člověka. Pro podporu manažerského rozhodování na základě informací v těchto systémech byla vyvinuta sada procesů a technologií zvaná Business Intelligence. Svými nástroji umožňuje vytvářet přehledné a srozumitelné analýzy. Na praktickém příkladu je v této práci ukázáno, že nástroje Business Intelligence mohou být velmi snadno použity pro získání vstupních dat pro vícekriteriální hodnocení variant. Metody vícekriteriálního hodnocení variant jsou použity k vyřešení problému společnosti, která je nucena z důvodu finančních ztrát uzavřít některé své pobočky.
Vedoucí práce: Jana Sekničková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses