Srovnání vybraných burzovních trhů - Zápalka, Tomáš; Veselá, Jitka; Le, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku porovnání západoevropských burz, zastoupených burzovní aliancí Euronext a středo- a východoevropských burz prezentovaných aliancí CEE Stock Exchange Group. U jednotlivých burzovních trhů je uveden jejich historický vývoj, následně pak organizační struktura a principy členství v rámci obou burzovních aliancí. Druhá kapitola se zabývá systémem obchodování a obchodovanými instrumenty, které jsou pro obě burzy srovnávány z absolutního i relativního úhlu pohledu. Kapitola orientovaná na analýzu burzovních dat se zabývá zejména vývojem burzovních indexů jednotlivých členských burz, ale i indexů, prezentujících vývoj cen akcií v aliancích samotných. Dále je analýza burzovních dat zaměřená na tržní kapitalizaci obou burzovních aliancí a množství na nich obchodovaných společností. Výhled do budoucna je nastíněn s využitím prvků technické analýzy.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses