Vývoj DPH v Evropské unii v období krize - Pecková, Zdeňka; Kubátová, Květa, 1952-; Čuříková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zabývá vývojem daně z přidané hodnoty v období finanční krize v Evropské unii. V úvodu práce je položena hypotéza, jestli se státy Evropské unie chovají v oblasti daňové politiky DPH dle ekonomických teorií. První kapitola osvětluje pojem finanční krize, její vývoj v USA a šíření na ostatní světové trhy. Následuje představení nejdůležitějších ekonomických teorií týkající se daní, na jejichž základě je pak prováděna analýza. Procesem zavedení a harmonizace DPH v Evropské unii provádí třetí kapitola. Poslední část je věnována samotné analýze, jež je zpracována rozložením DPH na sazby a výnosy daně. Vývoj v členských státech Evropské unie je zobrazen metodou komparace let 2008 a 2013.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses