Daňové systémy zemí Střední Ameriky - Neradil, Jiří (2013)
Diplomová práce se zabývá charakteristikou daňových systémů vybraných zemí Střední Ameriky a porovnáním jejich daňového zatížení. Pro účely mé práce jsem zvolil státy Kostarická republika, Spojené státy mexické a Panamská republika. Úvod práce se věnuje popisu daňových systémů rozvojových zemí se zaměřením na oblast Střední Ameriky. Druhá část představuje strukturu daňových systémů vybraných zemí. Závěrečná kapitola porovnává výši daňového zatížení ve vybraných zemích z hlediska daňové kvóty a struktury daňových příjmů.