Motivy, přínosy a bariéry intrapodnikání - Tausigová, Lenka (2013)
Bakalářská práce se zabývá tématem intrapodnikání, jeho přínosy a bariérami pro český management. V první části práce je připomenuta historie podnikatelského prostředí za posledních sto let, dále je definován pojem intrapodnikání, jeho srovnání ji dalšími formami podnikání. Jsou zde vyzdviženy důvody, proč bychom se měli chtít stát intrapodnikateli. Je zmíněna i podobnost s talent managementem a vliv svobody v práci, kterou je intrapodnikání do jisté míry definováno.V praktické části je definovaná typicky česká firemní kultura a jsou zde interpretovány výsledky výzkumu zaměřeného na přínosy a bariéry intrapodnikání pro český management, do kterého se zapojilo 10 podniků působících v ČR. V závěru práce je naznačeno několik kroků, kterými by se intrapodnikání dalo managementem podporovat.