Zajištění importní přepravy zásilky pro firmu BEL spol.s r.o. na relaci Kanada - ČR - Veškrna, Petr (2013)
Cílem mé diplomové práce je završit, aktualizovat a prohloubit poznatky získané v předcházejících předmětech vedlejší specializace a aplikovat je s respektováním systémových vazeb disciplíny na konkrétním příkladu z oborové praxe. Svoji práci jsem tak zaměřil na problematiku spojenou se zajištěním importní zásilky pro konkrétní společnost, protože toto téma jednak splňuje mé nároky na praktické využití a také je to téma, které v sobě skrývá široký záběr teoretických i praktických znalostí a dovedností. zaměřil na okruhy, které považuji z pohledu importéra za ty vůbec nejdůležitější. Věnoval jsem se především přepravněprávním vztahům (subjektům přepravy, přepravním smlouvám, přepravním podmínkám -- INCOTERMS, ad.), přepravním dokladům, které se týkají přepravy zásilky z Kanady do ČR, celnímu řízení a především pak problematice námořní liniové dopravy, kdy jsem se zaměřil na přepravní jednotky, cenotvorbu, problematiku konosamentu a vlastně na celý proces od zaknihování lodního prostoru až po vykládku. Moji snahou bude připravit takové řešení přepravy, které přinese firmě BEL, spol. s r.o. snížení nákladů s tím spojených.