Analýza faktorů ovlivňujících daňový výnos - Veselý, David (2014)
Práce je zaměřena na zpracování analýzy vlivu vybraných faktorů na výnosy daní v České republice. Teoretická část se věnuje vymezení jednotlivých daní podle druhů, jejich úlohou, ale také zásadami dobrých daní. Následně je proveden souhrn již zkoumaných faktorů s potenciálním vlivem na daňové výnosy. Praktická část nejdříve obsahuje komparaci výše a struktury daňového zatížení mezi vybranými státy Evropské unie a Českou republikou. Hlavní část práce představuje korelační a regresní analýzu vybraných faktorů, na základě které je provedeno zhodnocení jejich skutečného vlivu na daňové výnosy.