Analýza faktorů ovlivňujících daňový výnos - Veselý, David; Kubátová, Květa, 1952-; Kostohryz, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Práce je zaměřena na zpracování analýzy vlivu vybraných faktorů na výnosy daní v České republice. Teoretická část se věnuje vymezení jednotlivých daní podle druhů, jejich úlohou, ale také zásadami dobrých daní. Následně je proveden souhrn již zkoumaných faktorů s potenciálním vlivem na daňové výnosy. Praktická část nejdříve obsahuje komparaci výše a struktury daňového zatížení mezi vybranými státy Evropské unie a Českou republikou. Hlavní část práce představuje korelační a regresní analýzu vybraných faktorů, na základě které je provedeno zhodnocení jejich skutečného vlivu na daňové výnosy.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses