Osvobození od osobního důchodové daně jako faktor formulující míru zdanění ve vybraných zemích - Korousová, Alice; Vančurová, Alena, 1957-; Pšurná, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Práce se zabývá vlivem osvobození jako konstrukčního prvku daně na míru zdanění v severských zemích. První část analýzy se skládá z komparace konstrukcí osobní důchodové daně ve vybraných zemích a z analýzy osvobozených příjmů se zaměřením na příjmy sociálního charakteru. Závěrečná analýza obsahuje výpočty míry zdanění pro několik skupin domácností a několik úrovní příjmů. Porovnává míru zdanění při osvobození sociálních příjmů s mírou zdanění při zdanění těchto příjmů. Výsledky jsou následně porovnány napříč vybranými zeměmi
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses