Návrh učebnicového zpracování o nepřímých daních - Nováková, Hana; Králová, Alena, 1958-; Kučerová, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se týká návrhu učebnice učiva o nepřímých daních pro obchodní akademie. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na výuku daňové problematiky na obchodních akademiích, kde jsou čtenáři seznámeni se základními učebními dokumenty, kterými jsou mj. rámcové a školní vzdělávací programy. Dále jsem provedla didaktickou analýzu učiva i učebnice ekonomiky pro obchodní akademie. Na základě této analýzy jsem zpracovala návrh části učebnice o nepřímých daních, který tvoří stěžejní část diplomové práce. Vytvořená učební pomůcka je následně prověřena v praxi -- ve výuce na obchodní akademii.
Vedoucí práce: Alena Králová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses