Daňové aspekty u vybraného podniku - Picková, Vendula (2013)
Bakalářská práce se zabývá daňovými aspekty stavební společnosti SNN Bechyně a.s. Hlavním cílem je rozbor ekonomické situace společnosti a jejího daňového zatížení v období let 2009--2012. V první kapitole jsou uvedeny základní informace o podniku a provedena finanční analýza pomocí ekonomických ukazatelů. Druhá část práce se zabývá analýzou celkového daňového zatížení společnosti. Jednotlivé daně (daně z příjmů, daň z nemovitosti, DPH a silniční daň) jsou nejdříve rozebrány teoreticky a následně jsou vztaženy k reálným datům podniku. Poslední kapitola se věnuje shrnutí optimalizačních prvků, jež společnost využívá ke snížení daňového zatížení, včetně nových návrhů na optimalizaci.