Daňové aspekty u vybraného podniku - Picková, Vendula; Vítek, Leoš, 1970-; Moravcová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce se zabývá daňovými aspekty stavební společnosti SNN Bechyně a.s. Hlavním cílem je rozbor ekonomické situace společnosti a jejího daňového zatížení v období let 2009--2012. V první kapitole jsou uvedeny základní informace o podniku a provedena finanční analýza pomocí ekonomických ukazatelů. Druhá část práce se zabývá analýzou celkového daňového zatížení společnosti. Jednotlivé daně (daně z příjmů, daň z nemovitosti, DPH a silniční daň) jsou nejdříve rozebrány teoreticky a následně jsou vztaženy k reálným datům podniku. Poslední kapitola se věnuje shrnutí optimalizačních prvků, jež společnost využívá ke snížení daňového zatížení, včetně nových návrhů na optimalizaci.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses