Přímá a nepřímá podpora rodin ve vybraných státech Evropské unie - Kurková, Kateřina; Maaytová, Alena; Brabcová, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Předmětem diplomové práce je přímá a nepřímá finanční podpora rodin v České republice, Německu, Rakousku, Polsku a Slovensku. První část práce se zaměřuje na vymezení sociální politiky a její hlavní principy, dále se zabývá rodinnou politikou, historií a vývojem rodiny a charakterizuje modely sociálního státu a typy rodinné politiky. Jednotlivé druhy přímé a nepřímé finanční podpory, jejich výši a podmínky nároku ve vybraných státech jsou popsány ve druhé části. Třetí část se zabývá komparací vybraných rodinných dávek a daňových úlev, a to zejména z hlediska jejich výše a podmínek nároku. Nakonec se zaměřuje na provedení analýzy a shrnutí zjištěných výsledků.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses