Investiční dotace obcím - Granátová, Hana (2013)
Tato diplomová práce se zabývá investičními dotacemi, které obce získávají do svého rozpočtu a tím, zda je velikost těchto transferů ovlivněna politickou příslušností starosty. V úvodu práce se nalézá popis veřejné správy České republiky, je zde charakterizován kraj a obec. Následující část je věnovaná fiskálnímu federalismu, územním rozpočtům a také jednotlivým příjmům obce. Dále je vysvětlen pojem dotace a to, z jakých zdrojů může obec tyto peněžní prostředky čerpat. V poslední části je provedena analýza dotací u vybraných měst. V závěru práce se nachází celkové zhodnocení a shrnutí výsledků.