Investiční dotace obcím - Granátová, Hana; Sedmihradská, Lucie; Pšurná, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato diplomová práce se zabývá investičními dotacemi, které obce získávají do svého rozpočtu a tím, zda je velikost těchto transferů ovlivněna politickou příslušností starosty. V úvodu práce se nalézá popis veřejné správy České republiky, je zde charakterizován kraj a obec. Následující část je věnovaná fiskálnímu federalismu, územním rozpočtům a také jednotlivým příjmům obce. Dále je vysvětlen pojem dotace a to, z jakých zdrojů může obec tyto peněžní prostředky čerpat. V poslední části je provedena analýza dotací u vybraných měst. V závěru práce se nachází celkové zhodnocení a shrnutí výsledků.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses