Zdanění svěřenských fondů a jejich praktické použití - Štrichová, Iva; Frýzek, Libor; Peroutka, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu daňové úpravy svěřenských fondů připravované v České republice na základě komparace se zavedenou úpravou ve Velké Británii, Itálii, Švýcarsku a Francii. V první části definuji pojmy používané v další části textu týkající se svěřenského fondu a uvádím možnosti využití fondu. Zmiňuji se také o Haagské konvenci, jež vysvětluje fungování svěřenských fondů v kontinentálních zemích. Druhá část je pak zaměřena na analýzu právní a daňové úpravy ve vybraných jurisdikcích s důrazem na zdanění v jednotlivých identifikovaných situacích. Poslední část práce se zabývá právní úpravou svěřenských fondů v České republice vycházející z nového občanského zákoníku. Stěžejní je analýza připravované daňové legislativy týkající se zdanění svěřenských fondů v ČR s návrhem možností zdanění na základě komparace s existující daňovou úpravou ve vybraných jurisdikcích. V závěru této části ještě ve stručnosti zmiňuji úpravu svěřenských fondů obsaženou v modelové smlouvě o zamezení dvojího zdanění.
Vedoucí práce: Libor Frýzek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses