Spotřebitelský úvěr a jeho poslední vývoj - Pinc, Daniel; Havlíček, David, 1985-; Radová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce podává komplexní přehled o spotřebitelském úvěrování v České republice. Spotřebitelské úvěry jsou rozděleny z různých hledisek, je uvedeno, co vše, se skrývá pod pojmem "spotřebitelský úvěr". Srovnány jsou bankovní a nebankovní úvěry. Dále se práce zabývá úvěrovými registry a scoringem. V závěru obecné části jsou popsáni hlavní ukazatelé spojení se spotřebitelským úvěrem -- úroková míra a roční procentní sazba nákladů. V aplikační části je čtenář uveden do aktuálního dění a představeny mu jsou dva indexy, které mají pomoci spotřebitelům zvolit správný úvěr. Nakonec je provedena analýza metodiky výpočtu Indexu etického úvěrování a jsou ukázány určité nedostatky tohoto Indexu.
Vedoucí práce: David Havlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses