Analýza mandatorních výdajů - státní podpora stavebního spoření - Švec, Daniel; Urbánek, Václav; Moravcová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
V této diplomové práci se zabývám popisem nejmarkantnějších veřejných výdajů státu, výdajů mandatorních. Zaměřuji se na stavební spoření a státní podporu stavebního spoření, na hodnocení výhodnosti stavebního spoření jako celku. V první části práce jsou definovány a rozčleněny různé typy veřejných výdajů, zde je také popsán pojem mandatorní výdaje. Tato část obsahuje také historický vývoj stavebního spoření do současné podoby a vývoj základních ukazatelů stavebního spoření v České republice. Další část práce se věnuje legislativní úpravě stavebního spoření, zde hodnotím také vývoj státní podpory a její vliv na státní rozpočet. Třetí, analytická část obsahuje analýzu mikroekonomických benefitů stavebního spoření a makroekonomických důsledku pro ekonomiku. V této části budu analyzovat výnosnost spořící fáze stavebního spoření a nákladovost úvěrové fáze v porovnání s vybranými alternativními produkty. Na závěr této kapitoly se pokusím nabídnout obraz o možné podobě stavebního spoření v budoucnosti.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses