Zátěžové testy bankovního sektoru - Krečmerová, Jaroslava; Witzany, Jiří, 1966-; Janda, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou používání zátěžového testování v oblasti bankovnictví. První část práce se věnuje charakterizaci zátěžových testů jako nástroje k hodnocení stability v bankovním systému. Kapitoly věnované metodologii zátěžového testování obsahují nastínění postupu provádění zátěžových testů s detailnějším popisem některých konstrukčních prvků a základních nástrojů pro testování vybraných rizik. Důraz je kladen také na rostoucí význam zátěžových testů v oblasti bankovní regulace a dohledu. V druhé části práce je na příkladu zátěžových testů evropského bankovního sektoru, které byly provedeny příslušnými evropskými dohledovými orgány v letech 2009, 2010 a 2011, názorně ukázáno, s jakými možnými problémy se mohou tvůrci zátěžových testů potýkat. Vedle zdůraznění problematických bodů v konstrukci těchto zátěžových testů je nastíněno i řešení některých z nich.
Vedoucí práce: Jiří Witzany
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses