Daně v období krize v České republice z pohledu fiskální politiky - Lukschanderlová, Simona; Kubátová, Květa, 1952-; Hartlová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato diplomová práce se zabývá změnami v daňovém systému České republiky v průběhu let 2008 -- 2013. Cílem práce je analyzovat jednotlivá daňová opatření v každém roce a rozhodnout, jaký typ fiskální politiky byl v České republice použit a zda byl v souladu s doporučeními daňové teorie. Zkoumanými daněmi jsou daň z příjmů fyzických a právnických osob, příspěvky na sociální zabezpečení a zdravotní pojištění, daň z přidané hodnoty a spotřební daně. První kapitola je zaměřena na příčiny vzniku a důsledky finanční krize. Druhá část obsahuje teorii fiskální politiky a její nástroje. Třetí část je věnována analýze protikrizových opatření napříč celou Evropskou unií. Čtvrtá kapitola je věnována splnění cíle práce.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses