Využití nástrojů a metod manažerského účetnictví v odpovědnostním řízení konkrétní stavební společnosti - Kučerová, Petra (2013)
Diplomová práce se zaměřuje na využití nástrojů a metod manažerského účetnictví v odpovědnostním řízení konkrétní stavební společnosti. Nejprve se zabývá vymezením obecných požadavků pro kvalitní odpovědnostní řízení s důrazem na informační podporu v podnikání. Následně je vymezeno konkrétní odpovědnostní řízení ve vybrané stavební společnosti. Praktická část diplomové práce na základě současného zhodnocení navrhuje nové organizační, informační a instrumentální změny, které mají dosáhnout zvýšení kvality odpovědnostního řízení ve stavebním podniku. Závěr práce se zabývá specifickými požadavky, které jsou potřebné pro zavedení odpovědnostního řízení nejen ve stavebních společnostech.