Přenesení daňové povinnosti a ručení příjemce plnění za daň jako forma boje proti daňovým únikům u DPH? - Roďanová, Kateřina (2013)
Diplomová práce analyzuje tuzemský reverse charge DPH a ručení příjemce plnění, jakožto dva instrumenty, které Česká republika zavedla v boji proti daňovým únikům na DPH a zachycuje obtíže, které s nimi při jejich zavádění a následném uplatňování vyvstaly.