Finanční analýza firmy Stavitelství Kladno spol. s r.o. - Wenig, Jan (2013)
Bakalářská práce se zabývá finanční analýzou společnosti Stavitelství Kladno spol. s r.o. V analýze byla použita veřejně dostupná data z období 2007 až 2011. Práce se skládá ze dvou částí. V první metodické části je popsán předmět, zdroje, uživatelé a metodologie finanční analýzy - metodologie horizontální a vertikální analýzy výkazů, výpočtu poměrových ukazatelů a použité bankrotní a bonitní modely. Ve druhé praktické části je provedena horizontální a vertikální analýza rozvahy a výkazu zisku a ztráty. Dále jsou zde vyhodnoceny poměrové ukazatele a výsledky porovnány s hodnotami v odvětví a na závěr jsou vyhodnoceny také výsledky bankrotních a bonitních modelů aplikovaných na zkoumaný podnik.