Historie ruského bankovnictví - Tamilin, Andrey (2014)
Bakalářská práce se zabývá rozvojem ruského předrevolučního bankovnictví a trhu cenných papírů. V práci je popsaná činnost jednotlivých bankovních institucí včetně podmínek jejich fungovaní v prostředí carského Ruska. První kapitola je věnovaná vzniku celosvětového bankovnictví. Další části popisují zrod ruského bankovnictví a jeho rozvoj s ohledem na příčiny nestandardního vývoje. Poslední kapitola uvádí charakteristiku burzovního trhu Ruského impéria.