Finanční analýza fotbalového klubu české Gambrinus ligy - Pech, Martin (2013)
Tato bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení finanční situace fotbalového klubu české Gambrinus ligy SK Slavia Praha a nastínění dalšího možného vývoje. V této práci se prolínají dvě linie, teoreticko -- metodologická a praktická. V teoreticko -- metodologické části se budeme zabývat popisem zvolených finančních analýz. Praktická část je zaměřena na samotné fungování klubu. V této práci by také mělo být nahlédnuto do klubového účetnictví a měla by být objasněna některá specifika. Práce by měla potenciálním investorům do klubu české Gambrinus ligy nastínit jeho fungování, úskalí a možné oblasti pro zlepšení.