Behaviorálne financie Analýza dopadu mesačného cyklu na akciový trh - Horniaková, Veronika; Havlíček, David, 1985-; Cibulka, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalárska práca sa zaoberá aktuálne rezonujúcou témou behaviorálnych financií. V práci je postupne riešená otázka vzniku tejto teórie, ktorá prechádza do popisu prístupov viacerých autorov k téme. Pozornosť je venovaná aj psychologickým a kalendárnym efektom pôsobiacim na investorov na akciových trhoch, čím vplývajú aj na samotné akciové trhy. Analytická časť rieši problém vplyvu fáz Mesiaca na akciový trh. Cieľom práce je určiť, či má mesačný cyklus vplyv na rozhodovanie investorov. Skúmané sú tri akciové indexy v období troch rokov. Analýza skúma dve fázy, nov a spln Mesiaca. Z analýzy je vyvodený záver, že štatisticky významný vplyv má fáza nov, a to na dva z troch sledovaných akciových indexov.
Vedoucí práce: David Havlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses