Maloobchodní společnosti v České republice a jejich logistika - Nováková, Zuzana (2013)
Tato práce se zabývá současnou situací na maloobchodním trhu v České republice. Rozebírá nejdůležitější trendy v mezinárodní distribuční politice, které významným způsobem ovlivňují situaci na českém maloobchodním trhu. V další části je popsán vývoj nejúspěšnějších maloobchodních řetězců v posledních letech. Nakonec formou tří případových studií čtenáři umožňuji nahlédnout do praxe. Vysvětluji, jak fungují v současnosti distribuční řetězce, jaké jsou logistické strategie, jak fungují distribuční centra a jaká je obchodní strategie jednoho z nejvýznamnějších řetězců v České republice.