Rozdělení společností - Štefela, Pavel (2013)
Cílem této diplomové práce je zpracování analýzy rozdělení společností, jejichž projekty byly vypracovány v průběhu roku 2012. V úvodních částech práce se zabývám teoretickými východisky přeměn a dále detailně charakterizuji rozdělení. Dále se zaměřuji na obchodněprávní úpravu tohoto typu přeměny, tedy především na úpravu z pohledu zákona o přeměnách obchodních společností a družstev. Další část je věnována účetnímu řešení rozdělení a je následována základními daňovými dopady, které vyplývají z těchto transakcí. Závěrečná část práce se věnuje samotné analýze rozdělení, které byly připraveny v roce 2012, a prezentaci jejích výsledků.