Rozdělení společností - Štefela, Pavel; Skálová, Jana, 1967-; Pěsna, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem této diplomové práce je zpracování analýzy rozdělení společností, jejichž projekty byly vypracovány v průběhu roku 2012. V úvodních částech práce se zabývám teoretickými východisky přeměn a dále detailně charakterizuji rozdělení. Dále se zaměřuji na obchodněprávní úpravu tohoto typu přeměny, tedy především na úpravu z pohledu zákona o přeměnách obchodních společností a družstev. Další část je věnována účetnímu řešení rozdělení a je následována základními daňovými dopady, které vyplývají z těchto transakcí. Závěrečná část práce se věnuje samotné analýze rozdělení, které byly připraveny v roce 2012, a prezentaci jejích výsledků.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses