Vývoj tiskových agentur na území České republiky a Slovenska v letech 1989 - 2013 - Steiner, Martin; Ševčík, Miroslav, 1958-; Pečinková, Ivana, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Cílem práce je zjistit hospodářsko-politické vlivy a příčiny odlišného vývoje tiskových agentur v České republice a na Slovensku po rozdělení Československa v roce 1993 až do současnosti. Práce analyzuje vývoj trhu agenturního zpravodajství, respektive tiskových agentur působících na území obou států v daném období, a to včetně okolností jejich vzniku či zániku, činnosti, vlastnické struktury, personálního propojení a jejich ekonomických výsledků. V ČR a SR působí veřejnoprávní celostátní agentury (ČTK, TASR) a působí či působily zde i soukromé a zahraniční tiskové agentury. Mediální trh těchto zemí, stejně jako v celé Evropě, aktuálně prochází změnami vynucenými jak ekonomickým tlakem vedoucím k úsporám a koncentraci médií do vlastnictví pouze několika subjektů, tak technologickým pokrokem umožňujícím zcela zásadní změnu v přístupu k informacím. Nejen, že tiskové agentury musejí na tyto změny reagovat přizpůsobováním své produkce, ale výrazně to ovlivňuje i jejich ekonomické výsledky a postavení na trhu.
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses