Dopad zvýšení snížené sazby DPH na potraviny - Janáček, Viktor (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou dopadu zvýšení snížené sazby daně z přidané hodnoty v období mezi lety 2011 a 2012 a to na prodejce a spotřebitele potravin. Změření velikosti daňového dopadu je jejím hlavním cílem, k jehož splnění využívá specifické metody pracující se změnou prodejní ceny potravin v posledním čtvrtletí roku 2011 a prvním čtvrtletí roku 2012.