Proměny stranického systému v Argentině v období „kirchnerismu“ - Rýznarová, Markéta (2014)
Práce se zabývá vývojem stranického systému v Argentině od obnovení demokracie v 80.letech, se zaměřením zejména na období vlády Néstora Kirchnera a následně Cristiny Fernández de Kirchner. Typologizace argentinského stranického systému, jejíž analýzu v práci provádím, je založená především na teorii Giovanni Sartoriho. Na základě porovnání výsledků legislativních voleb od roku 2003-2013 sleduji zda dochází ke změně stranického systému. Dále se věnuji historickému sledu událostí, jež měly vliv na politický systém a popisuji vývoj dvou nejvýznamnějším stran v zemi, Partido Justicialista a Unión Cívica Radical