Proměny stranického systému v Argentině v období „kirchnerismu“ - Rýznarová, Markéta; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Paulenková, Kristína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Práce se zabývá vývojem stranického systému v Argentině od obnovení demokracie v 80.letech, se zaměřením zejména na období vlády Néstora Kirchnera a následně Cristiny Fernández de Kirchner. Typologizace argentinského stranického systému, jejíž analýzu v práci provádím, je založená především na teorii Giovanni Sartoriho. Na základě porovnání výsledků legislativních voleb od roku 2003-2013 sleduji zda dochází ke změně stranického systému. Dále se věnuji historickému sledu událostí, jež měly vliv na politický systém a popisuji vývoj dvou nejvýznamnějším stran v zemi, Partido Justicialista a Unión Cívica Radical
Vedoucí práce: Jan Němec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses