Analýza využívání elektronických platebních prostředků a systémů - Čech, Petr; Schlossberger, Otakar, 1958-; Svoboda, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se zabývá analýzou využívání elektronických platebních prostředků a systému při nákupech v internetových obchodech a jak na ně občané ČR nahlížejí. V první části je nejdříve vymezeno prostředí e-commerce i s právním rámcem. Poté jsou charakterizovány platební peněženky (PayPal, Skrill a český PaySec, následně platební tlačítka a s nimi blízce spojené platební agregátory( PayU,AGMO,Gopay). Dále pojednává o aquiringu platebních karet a posledním tématem teoretické části, je novinka v eletronických platbách - platby pomocí mobilních telefonů (Mobito, MasterCard Mobile) V druhé části je provedena analýza pomocí provedeného primárního výzkumu a poskytnutých sekundárních výzkumů aktuální situace vztahu obyvatel ČR k eletronickým platebním prostředkům a systémům. Především jaké způsoby plateb využívají v online prostředí a jak vnímají bezpečnost.
Vedoucí práce: Otakar Schlossberger
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses