Ochrana spotřebitele před nebezpečnými potravinami - Šestáková, Klára (2013)
Práce se zaměřuje na ochranu spotřebitelů před nebezpečnými potravinami a na rozbor platných systémů v České republice. V teoretické části je uvedena současná legislativa zabývající se úpravou ochrany spotřebitele a obecný popis bezpečnosti a kvality potravin. Dále je zmapována činnost dozorových orgánů a charakteristika evropského systému RASFF. V další kapitole je analyzován výskyt nebezpečných potravin za posledních pět let. V praktické části bylo provedeno dotazníkové šetření, jehož cílem bylo zanalyzovat informovanost spotřebitelů o ochraně spotřebitele před nebezpečnými potravinami