Analýza poskytovaných prostředků prostřednictvím "Místních akčních skupin" - Hejdánek, Michal (2014)
Cílem této bakalářské práce je zjistit finanční alokaci prostředků vyplacených Místní akční skupinou Lípa pro venkov o. s. a kvantifikovat transakční náklady. Teoretický rámec je zaměřen na politiku rozvoje venkova a vysvětlení metody LEADER s konkrétním příkladem z praxe. Dále je v textu popsána stručná charakteristika transakčních nákladů a metody jejich výzkumu. Výzkumný cíl je rozdělen do 3 částí. V první je zkoumána sektorová analýza, v druhé odvětvová analýza vyplacených prostředků. Poslední část se zabývá administrativními náklady MAS a na straně příjemce jsou pomocí dotazníkového šetření kalkulovány náklady vyvolané.