Analýza poskytovaných prostředků prostřednictvím "Místních akčních skupin" - Hejdánek, Michal; Ochrana, František, 1952-; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cílem této bakalářské práce je zjistit finanční alokaci prostředků vyplacených Místní akční skupinou Lípa pro venkov o. s. a kvantifikovat transakční náklady. Teoretický rámec je zaměřen na politiku rozvoje venkova a vysvětlení metody LEADER s konkrétním příkladem z praxe. Dále je v textu popsána stručná charakteristika transakčních nákladů a metody jejich výzkumu. Výzkumný cíl je rozdělen do 3 částí. V první je zkoumána sektorová analýza, v druhé odvětvová analýza vyplacených prostředků. Poslední část se zabývá administrativními náklady MAS a na straně příjemce jsou pomocí dotazníkového šetření kalkulovány náklady vyvolané.
Vedoucí práce: František Ochrana
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses