Finanční nástroje podpory rodin s dětmi ve vybraných zemích - Seidl, Pavel (2014)
Rodinná politika patří mezi priority mnoha států. Práce ve svém úvodu rozebírá důvody podpory rodin, člení její druhy a popisuje přímou a nepřímou formu podpory. Práce mapuje finanční nástroje podpory rodin s dětmi ve třech vybraných státech -- Francii, Německu a České republice. Dále práce poskytuje srovnání zmíněných tří zemí na modelových příkladech rodin s dětmi. Ve svém závěru práce navrhuje implementaci konkrétních alternativních nástrojů podpory rodin s dětmi v České republice.