Komparace zdanění příjmů osob samostatně výdělečně činných a společníků společností s ručením omezeným - Horčičková, Martina; Finardi, Savina; Vančurová, Alena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá komparací zdanění osob samostatně výdělečně činných a společníků společností s ručením omezeným. Byly zvoleny právě tyto právní formy podnikání, jelikož jsou v České republice nejvíce rozšířené. Hlavním cílem bakalářské práce bylo zjistit, při jaké výši zisku je výhodnější zdanění osob samostatně výdělečně činných a kdy je výhodnější zdanění příjmů plynoucích společníkům společností s ručením omezeným. V první kapitole je vysvětlena problematika daně z příjmů a pojistného sociálního pojištění. Následuje kapitola popisující rozdíly ve způsobech stanovení základu daně z příjmů u osob samostatně výdělečně činných. V této kapitole jsou také uvedeny odlišnosti ve zdanění různých druhů příjmů plynoucích společníkovi s.r.o. Poslední část práce je zaměřena na porovnání zdanění příjmů vybraných právních forem podnikání při různě vysokém zisku.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses