Daňové úniky v oblasti dane z príjmu právnických osôb - Kollárová, Bibiana; Finardi, Savina; Bayer, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Daňové úniky sú významným problémom v každej krajine s tržným hospodárstvom Táto bakalárska práca sa zaoberá problematikou daňových únikov v oblasti dane z príjmu právnických osôb v Českej republike. Cieľom tejto práce je kategorizovať a zanalyzovať daňové úniky u dane z príjmu právnických osôb. V prvej kapitole sa venujem objasneniu pojmu daňový únik, jeho delenie na legálny a nelegálny, na príčiny jeho vzniku a metódy merania. V ďalšej časti sa dostávam k popisu a priebehu daňovej kontroly, ktorú dokladám štatistikami. Uvádzané sú aj najčastejšie formy krátenia dane a ich prípady odhalené na základe kontrol finančnými úradmi. V záverečnej časti analyzujem vývoj daňových nedoplatkov a inkás u dane z príjmu právnických osôb.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses